Tutkijaklubi keskusteli Lahden keskustan kehittämisestä

Tutkijaklubi kokoontui ensimmäisen kerran 19.3.2018 Muotoiluinstituutin Antingalleriassa. Joukko oli pieni mutta keskustelu on välitöntä. Satu Parjanen (LUT Lahti) kertoi tutkimuksen ja käytännön vuoropuhelusta Lahden keskustan kehittämishankkeissa.
Keskustelua herätti erityisesti paikallispoliittisestikin ajankohtainen Vesijärvenkadun kehittäminen. Paikalla olleilla oli kokemuksia, jotka liittyivät kadun käyttämiseen ja kaupunkikulttuurin kehittämisen jännitteisiin.

Kaavion lähde: Parjanen, S., Rantala, T. ja Laakso, H. (2016) Lahden keskusta – kiinteistönomistajien ajatuksia ja näkemyksiä. (Katso lukuvinkit.)

Lukuvinkkejä:

• Parjanen, S., Rantala, T. ja Laakso, H. (2016) Lahden keskusta – kiinteistönomistajien ajatuksia ja näkemyksiä. Lappeenrannan teknillinen yliopisto LUT Lahti. LUT Scientific and Expertise Publications. Tutkimusraportit – Research Publications No. 54. Linkki
  • Parjanen, S. & Laakso, H. (2017) Kokeilemalla paras Rautatienkatu. Tulevaisuuden Lahti –blogi:
  • Parjanen, S., Laakso, H. & Hyypiä, M. (2017) Yrittäjien osallistaminen keskustan kehittämiseen – tapaustutkimus Lahden Vesijärvenkadulta. Lahden tiedepäivä, 9.11.2017.