Kotiseutuneuvos

Birgitta Stjernvall-Järvestä tuli kotiseutuneuvos

Päijät-Hämeen tutkimusseuran pitkäaikainen aktiivijäsen ja monivuotinen puheenjohtaja Birgitta Stjernvall-Järvi on saanut kotiseutuneuvoksen arvonimen tasavallan presidentin päätöksellä 19.12.2014.

Filosofian tohtori Birgitta Stjernvall-Järvi on toiminut kolme nelivuotiskautta eli yhteensä 12 vuotta seuramme puheenjohtajana ja kirjoittanut useita artikkeleita seuran vuosikirjoihin. Hän on työskennellyt pitkään kotiseutunsa Sysmän hyväksi. Monialainen toiminta on käsittänyt mm. musiikkia ja kartanokulttuuria.

Sysmässä tammikuussa 2015 järjestetyssä juhlatilaisuudessa Matti Oijala esitti tutkimusseuran tervehdyksen hyväntuuliselle tuoreelle kotiseutuneuvokselle (kuva: Matti Oijala).

Suomessa on itsenäisyyden aikana myönnetty noin 13 000 arvonimeä, näistä kotiseutuneuvoksen arvonimiä 273.